E-CIGARETTES & VAPES

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι ηλεκτρονικών τσιγάρων & ατμίσματος;

Οκτ 15, 2023

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά μεταξύ ηλεκτρονικών τσιγάρων και ατμίσματος;

Εάν είσαι ένας ενήλικας καπνιστής που αναρωτιέται αν ήρθε η ώρα για μια αλλαγή, το τεράστιο εύρος των προσφερόμενων επιλογών και η νέα γλώσσα που περιβάλλει τις σύγχρονες συσκευές νικοτίνης μπορεί να είναι πραγματικά συγκεχυμένη.

Εάν σκέφτεσαι τις εναλλακτικές λύσεις στο κάπνισμα και αναρωτιέσαι εάν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή το άτμισμα είναι για σένα, συνέχισε να διαβάζεις για να σου απομυθοποιήσουμε κάποιες ορολογίες και δίνοντας σου ένα εύχρηστο λεξικό ορισμών.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όλα τα προϊόντα ηλεκτρονικού ατμίσματος είναι στην πραγματικότητα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Με την πάροδο του χρόνου, έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά ως Άτμισμα επειδή παράγουν έναν εισπνεόμενο ατμό, όχι καπνό σαν το τσιγάρο.

Τι είναι το άτμισμα;

Αυτές οι συσκευές υπάρχουν γύρω μας εδώ και περίπου είκοσι χρόνια και βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη και σχήματα - μερικά μοιάζουν περισσότερο από άλλα με το κλασσικό τσιγάρο. 

Οι αρχικές συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι οποίες είναι γνωστές με τον όρο ""cigalike"" , αναγνωρίζονται εύκολα από τον χαρακτηριστικό τους σχεδιασμό που μιμείται το κλασσικό τσιγάρο. Σε αντίθεση με το κλασσικό τσιγάρο, στις συσκευές αυτές συναντάμε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ο τρόπος λειτουργίας τους, βασίζεται στην ατμοποίηση του υγρού αναπλήρωσης το οποίο περιέχεται στο δοχείο. Το υγρό αναπλήρωσης θερμαίνεται μέσω της αντίστασης που υπάρχει μέσα στον ατμοποιητή και στη συνέχεια δημιουργείται ο ατμός που εισπνέουμε. 

Για τη λειτουργεία κάθε τύπου ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι απαραίτητο να υπάρχει υγρό αναπλήρωσης. Μεταξύ των συστατικών τους, περιέχονται νικοτίνη, φυτική γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη και αρωματικές ουσίες. Για μια πιο λεπτομερή σύγκριση των διαφόρων τύπων υγρών αναπλήρωσης μπορείς να διαβάσεις στο blog μας το άρθρο Θερμαινόμενες ράβδοι καπνού VS Υγρά Αναπλήρωσης. 

Αναφορικά τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα,  αποτελούνται από μια μπαταρία και τον ατμοποιητή. Ο ατμοποιητής είναι το δοχείο το οποίο γεμίζουμε με υγρό αναπλήρωσης και περιλαμβάνει την αντίσταση. Η μπαταρία παρέχει ρεύμα στην αντίσταση με αποτέλεσμα να θερμαίνεται και να θερμαίνει το υγρό αναπλήρωσης, το οποίο σε συνδυασμό με την εισπνοή ατμοποιείται χωρίς υπάρχει καμία καύση.

Θέρμανση, όχι καύση

Το Ploom X Advanced και η μοναδική τεχνολογία θέρμανσης HeatFlow χρησιμοποιεί επίσης θερμότητα για την παραγωγή ατμού. Δεν υπάρχει καμία καύση και εκεί τελειώνει οποιαδήποτε ομοιότητα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το Ploom έχει αναπτύξει τα δικά του προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, που δουλεύουν αποκλειστικά με τα Camel Sticks, τα οποία έχουν περισσότερα κοινά με τα τσιγάρα και δεν μοιάζουν με ένα υγρό αναπλήρωσης. Είναι φτιαγμένα με πραγματικό καπνό και έρχονται σε 6 διαφορετικές επιλογές. Μπορείς να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά, διαβάζοντας το άρθρο στο blog μας "Θερμαινόμενος Καπνός VS Άτμισμα".

Επειδή ο ατμός από το Ploom X Advanced είναι απλά ατμός, δεν υπάρχει το ""σύννεφο"" καπνού, ούτε στάχτη, ενώ η μυρωδιά καπνού είναι λιγότερη*, καθιστώντας το μία καλύτερη επιλογή για τους γύρω σου. Παράλληλα, μειώνουν την ανάγκη να κατευθυνθείς σε διαφορετικό χώρο όταν θέλεις να απολαύσεις τον θερμαινόμενο καπνό σου*!  

*Disclaimer TBA 

Ένας σύντομος οδηγός στους διαφορετικούς τύπους ηλεκτρονικών τσιγάρων

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπίπτουν όλα σε μία από τις έξι κατηγορίες.

1. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης είναι συμπαγείς συσκευές (μπαταρία και υγρό αναπλήρωσης μαζί) που τα πετάς μόλις τελειώσουν.

2. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεύτερης γενιάς είναι μεγαλύτερα, μοιάζουν λιγότερο με τσιγάρο και έρχονται με μια μπαταρία που μπορείς να τα επαναφορτίσεις με καλώδιο USB-C και συνήθως ένα προγεμισμένο δοχείο αναπλήρωσης (pod) που μπορεί να αντικατασταθεί μόλις εξαντληθεί.

3. Στη συνέχεια, είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιγράφονται ως στυλό. Αυτά είναι λίγο μεγαλύτερα από ένα ""cigalike"" και οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσά τους είναι ότι πιέζεις ένα κουμπί για να απελευθερώσεις τον ατμό και ότι το ξαναγεμίζεις συμπληρώνοντας υγρό αναπλήρωσης στο δοχείο αναπλήρωσης υγρού.

4. Στη συνέχεια έρχεται ένα στιλ ηλεκτρονικού τσιγάρου γνωστό ως pod. Αυτό είναι σχεδιασμένο για φορητότητα και μποροεί να ξαναγεμίσει συμπληρώνοντας ή αντικαθιστώντας στο δοχείο αναπλήρωσης υγρού.

5. Αυτά ακολουθούνται από τα λεγόμενα mods ή box mods. Αυτά τείνουν να αφορούν τους πιο έμπειρους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου και μπορείς να τα αναγνωρίσεις από την το σύννεφο ατμού που παράγουν. Ο σχεδιασμός τους είναι τόσο περίπλοκος όσο και παραμετροποιήσιμος.

6. Τέλος, υπάρχει η κατηγορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιγράφονται ως τεχνολογικά mods. Αυτές είναι οι πιο τεχνικές και παραμετροποιήσιμες διαθέσιμες συσκευές και μπορούν να περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους αντιστάσεων.

Άτμισμα VS Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Έτσι, αν προβληματίζεσαι ανάμεσα στην επιλογή μεταξύ ηλεκτρονικού τσιγάρου και ατμίσματος, τότε απλά θυμήσου ότι είναι και τα δύο το ένα και το αυτό. Η επιλογή του ηλεκτρονικού τσιγάρου σου θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές σου προτιμήσεις και πόσο "τεχνικός" είναι ο τρόπος σκέψης σου. Με χιλιάδες επιλογές συσκευών και αντίστοιχες επιλογές υγρού αναπλήρωσης, θα μπορούσε να σου πάρει μια ζωή για να βρεις το σωστό συνδυασμό.

Το Ploom X Advanced δημιουργήθηκε ως εναλλακτική λύση για το κάπνισμα που χρησιμοποιεί πραγματικό καπνό. Έτσι, αν εξακολουθείς να αναρωτιέσαι για τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου, πιστεύουμε ότι θα απολαύσεις την ανάγνωση του άρθρου στο blog μας "Γνώρισε το Ploom - όπου η τεχνολογία συναντά το στιλ". Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που το Ploom X Advanced προσφέρει μια αυθεντική γεύση καπνού με έναν σύγχρονο τρόπο. 

Ανακάλυψε όλα τα άρθρα

Eνημερώσου για τα τελευταία μας νέα

Είσαι άνω των 18;

Πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επιβεβαίωση
Ο ιστότοπος απευθύνεται μόνο σε ενήλικες καπνιστές και κατοίκους Ελλάδας. Τα Camel Sticks περιέχουν καπνό & νικοτίνη και προορίζονται μόνο για χρήση σε συνδυασμό με συσκευές Ploom. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακίνδυνα & είναι εθιστικά.
Η χρήση του ploom.gr συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των Όρων χρήσης & της Πολιτικής απορρήτου.