VAPING VS. CIGARETTES

Άτμισμα VS Κάπνισμα- Εξερευνώντας τις διαφορές

XX:XX PM - XX XX, 20XX

Άτμισμα VS Κάπνισμα - τα βασικά στοιχεία

Εάν βρίσκεσαι ανάμεσα στο άτμισμα και στο κάπνισμα, θα βοηθούσε να ξεκινήσεις εξετάζοντας τα κοινά τους σημεία. Και τα δύο παράγουν έναν ατμό που μπορείς να εισπνεύσεις, αλλά ο τρόπος που το κάνουν αυτό δεν θα μπορούσε να είναι έχει περισσότερες διαφορές.

Όπως λέει και η παροιμία, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά και τα τσιγάρα καίγονται περίπου στους 800°C για να παράξουν τους ατμούς καπνού που εισπνέουν οι ενήλικες καπνιστές. Αντίθετα, οι συσκευές ατμίσματος λειτουργούν με υγρά αναπλήρωσης, που θερμαίνονται στους 100°C για να απελευθερώσουν έναν εισπνεόμενο ατμό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τσιγάρων και του ατμίσματος;

Σήμερα, αν χρησιμοποιήσεις τη λέξη τσιγάρο, όλοι θα ξέρουν τι εννοείς. Είναι για πάντα συνδεδεμένη με τη γνωστή μορφή ενός κυλίνδρου λευκού χαρτιού με ένα φίλτρο στην ένα άκρη, γεμάτο με καπνό. Το μέρος της καύσης σε αυτή την διαδικασία δημιούργησε τον όρο κάπνισμα - τα τσιγάρα παράγουν σύννεφα καπνού όταν ανάβουν, για να μην αναφέρουμε την ισχυρή μυρωδιά καπνού και την στάχτη.

Από την άλλη πλευρά, ο όρος άτμισμα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Είναι ο ένας τίτλος που χρησιμοποιείται για προϊόντα που ποικίλλουν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έως τα mod-pods και μια σειρά από άλλες συσκευές! Αν και περιγράφεται ως εναλλακτική λύση για το κάπνισμα, αυτό που εκπλήσσει πολλούς ανθρώπους είναι ότι δεν υπάρχει καπνός πουθενά. Αν ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άτμισμα, ίσως θα σου άρεσε να διαβάσεις στο blog μας, τον "Οδηγό για τους αρχάριους στο Άτμισμα".

Υγρά Αναπλήρωσης VS Παραδοσιακός Καπνός

Οι συσκευές ατμίσματος εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην αγορά πριν από περίπου 20 χρόνια, και τώρα υπάρχουν χιλιάδες σχέδια σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Παράλληλα, υπάρχει επίσης μια συνεχώς διευρυνόμενη ποικιλία υγρών αναπλήρωσης. Μπορείς να βρεις τεχνητές γεύσεις που ποικίλλουν από τρόφιμα και ποτά μέχρι φρούτα και γλυκά, παράλληλα με τις παλιές αγαπημένες γεύσεις της μέντας και του καπνού.

Πολλά υγρά αναπλήρωσης περιέχουν επίσης φαρμακευτική νικοτίνη, αλλά εκεί τελειώνουν κοι οι ομοιότητες, καθώς δεν περιέχουν φύλλα καπνού σαν το τσιγάρο.

Τσιγάρo VS Άτμισμα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το άτμισμα παρουσιάστηκε σαν μία εναλλακτική λύση για τους ενήλικες καπνιστές που έψαχναν τρόπους να απομακρυνθούν από το κάπνισμα τσιγάρων ή να το διακόψουν εντελώς. Ο καπνός δεν υπάρχει πουθενά, αλλά το άτμισμα εν είναι μια ευθεία ανταλλαγή - υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να αναλογιστείς.

Από τη μία πλευρά, το άτμισμα ως διαδικασία είναι ακόμα πιο ορατή από το κάπνισμα. Άλλωστε, σχεδιάστηκαν για να το μιμηθούν. Αυτό σημαίνει ότι είναι ότι μπορεί να μην είναι η διακριτική εναλλακτική λύση που ευχόσουν.

Οι συσκευές ατμίσματος λειτουργούν με υγρά αναπλήρωσης με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από ένα τσιγάρο που, κατά μέσο όρο, διαρκεί περίπου πέντε λεπτά. Οι κάψουλες υγρού αναπλήρωσης ή τα pods έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν για πολλαπλές φορές ατμίσματος, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να πιάσεις τον εαυτό σου να ατμίζει περισσότερο χρόνο από ό, τι σχεδίαζες αρχικά.

Τσιγάρα, άτμισμα και θερμαινόμενος καπνός

Αν βρίσκεσαι ανάμεσα στο κάπνισμα τσιγάρων και στο άτμισμα, τότε ο θερμαινόμενος καπνός είναι κάτι που πρέπει επίσης να σκεφτείς. Ένας σύγχρονος τρόπος για να απολαύσεις την πραγματική γεύση καπνού, το Ploom X Advanced, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θερμαινόμενου καπνού. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν τοποθετήσεις ένα Camel Stick στο Ploom X Advanced σου, θα θερμανθεί για να απελευθερώσει την αυθεντική γεύση του καπνού, αλλά δεν θα καεί σαν τσιγάρο.

Ανάλογα με το πού βρίσκεσαι και με ποιον, το Ploom X Advanced είναι ο τρόπος για να απολαύσεις ξανά την καπνιστική σου εμπειρία σε εσωτερικούς χώρους, καθώς δεν υπάρχει καπνός, στάχτη και έχει λιγότερη μυρωδιά καπνού². Τι πιο υπέροχο από το απολαμβάνεις ολόκληρη τη συζήτηση πριν από το δείπνο χωρίς να χρειάζεται να βγεις έξω, χάνοντας τα πιο πρόσφατα κουτσομπολιά για να απολαύσεις την καπνική σου εμπειρία.

Μάθε περισσότερα σχετικά με το που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ploom X Advanced με το άρθρο στο blog μας "Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω θερμαινόμενο καπνό". 

¹90-95% μείωση κατά μέσο όρο σε 9 τοξικές ουσίες*

Το Ploom X Advanced είναι ένα καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού που πιστεύουμε ότι έχει ισχυρές δυνατότητες ως προϊόν μειωμένου κινδύνου σε σύγκριση με τα τσιγάρα καπνίσματος.

Το Ploom X Advanced δείχνει, κατά μέσο όρο, μείωση κατά 90-95%  στα επίπεδα 9 συστατικών που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για μείωση του καπνίσματος τσιγάρων.

Σημαντικό: Αυτό δεν σημαίνει ότι η χρήση του Ploom X Advanced είναι ασφαλής ή εξαλείφει τους κινδύνους για την υγεία ή τον εθισμό που σχετίζονται με τη χρήση καπνού. Κανένα προϊόν καπνού δεν είναι ασφαλές.

*Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα μετρημένα με μηχανήματα που συγκρίνουν 9 επιβλαβή συστατικά, που συνιστάται να μειωθούν από την παρασκευή  καπνού τσιγάρων από την ΠΟΥ, στον καπνό ενός τυπικού τσιγάρου (1R6F) και του ατμού από το Ploom x Advanced.

² Βασισμένο σε μια αισθητηριακή δοκιμή, που συγκρίνει την ένταση της οσμής του καπνού του τσιγάρου και του ατμού από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα θερμαινόμενων sticks Ploom X Advanced. 

Ανακάλυψε όλα τα άρθρα

Eνημερώσου για τα τελευταία μας νέα

Είσαι άνω των 18;

Πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επιβεβαίωση
Ο ιστότοπος απευθύνεται μόνο σε ενήλικες καπνιστές και κατοίκους Ελλάδας. Τα Camel Sticks περιέχουν καπνό & νικοτίνη και προορίζονται μόνο για χρήση σε συνδυασμό με συσκευές Ploom. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακίνδυνα & είναι εθιστικά.
Η χρήση του ploom.gr συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των Όρων χρήσης & της Πολιτικής απορρήτου.