THE BEGINNERS GUIDE TO VAPING FOR ADULT SMOKERS

Οδηγός ατμίσματος για αρχάριους ενήλικες καπνιστές

Οκτ 11, 2023

Για τον ενήλικο καπνιστή η μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να φαντάζει ιδιαίτερα πολύπλοκη, ειδικά αν για χρόνια είναι εξοικειωμένος με την απλή λογική του παραδοσιακού καπνίσματος.

Αυτός ο οδηγός ατμίσματος για αρχάριους θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Εισαγωγή στις εναλλακτικές επιλογές καπνίσματος

Η ιδέα των εναλλακτικών επιλογών καπνίσματος σε σχέση με τα παραδοσιακά τσιγάρα δεν είναι καθόλου πρόσφατη και ίσως είναι και πολύ πιο παλιά από όσο μπορείς να μαντέψεις. Η πρώτη αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο ή αλλιώς  συσκευή ατμίσματος έγινε τη δεκαετία του 1930. Χρειάστηκαν ακόμα άλλα 70 χρόνια πριν ολοκληρωθεί η πρώτη επιτυχημένη συσκευή ατμίσματος, όταν ο κινέζος φαρμακοποιός και εφευρέτης Hon Lik σύστησε στην αγορά ένα προϊόν που θα έδινε την αίσθηση της πρόσληψης νικοτίνης χωρίς την καύση του καπνού.

Η ανάπτυξη των  προϊόντων θερμαινόμενου καπνού ακολούθησε παρόμοιο χρονοδιάγραμμα με τα πρώτα προϊόντα που έφθασαν στην αγορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, πριν από τη συνεχιζόμενη βελτίωση που γνώρισαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000. Μπορείς να ανακαλύψεις την καινοτόμο τεχνολογία του  Ploom διαβάζοντας αυτό το άρθρο "Η ιστορία του θερμαινόμενου καπνού". 

Ένας σύντομος οδηγός για την ορολογία

Όπως οτιδήποτε στη σύγχρονη τεχνολογία, ο κόσμος του ηλεκτρονικού τσιγάρου έρχεται με μια δική του γλώσσα και μία τεράστια ποικιλία προϊόντων για να διαλέξεις από αυτή. Εάν αναρωτιέσαι για το πώς να ξεκινήσεις το άτμισμα, τότε είναι καλό να γνωρίζεις ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

Το κλασικό ηλεκτρονικό τσιγάρο, το μικρότερο και απλούστερο της κατηγορίας καθώς είναι σχεδιασμένο για μία μόνο χρήση.

Το Pod Vape είναι μια συσκευή που περιλαμβάνει μια μπαταρία και ένα αναλώσιμο pod για συνεχή χρήση.

Το mod,  γνωστό για το τετράγωνο σχήμα του, αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πιο ισχυρές συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου, επειδή όμως είναι αρκετά πολύπλοκες στη χρήση είναι κατάλληλες για πιο έμπειρους χρήστες. Αποτελλούνται από μια δεξαμενή που τη γεμίζεις όσες φορές θες και υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις για να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου.

Οποιοδήποτε στιλ ηλεκτρονικού τσιγάρου κι αν επιλέξεις από τα παραπάνω, περιέχουν ένα υγρό, το οποίο αποτελείται από φυτική γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, αρωματικές ύλες και νικοτίνη. Το όνομα του υγρού ποικίλλει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι το υγρό αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο ατμός παράγεται στον ατμοποιητή, ο οποίος περίεχει μία πηγή θερμότητας και ένα φυτίλι που μεταφέρει το υγρό αναπλήρωσης. Όταν εισπνέεις, το υγρό θερμαίνεται και παράγει αυτό το "σύννεφο" που μοιάζει με καπνό και είναι πλέον ταυτισμένο με το άτμισμα.

Συγκριτικά, προϊόντα όπως το Ploom X Advanced παράγουν επίσης έναν ατμό για να εισπνέεις, αλλά χρησιμοποιούν ένα μοντέρνο στιλ θερμαινόμενου καπνού. Τα Camel Sticks είναι αρκετά οικεία στην όψη και είναι κατασκευασμένα από χαρτί, φίλτρο και καπνό. Το Camel Stick θερμαίνεται (χωρίς όμως να καίγεται) στον ειδικό θάλαμo θέρμανσης του Ploom X Advanced που λειτουργεί με την καινοτόμο τεχνολογία HeatFlow και παράγει τον ατμό."

Ανακάλυψε όλα τα άρθρα

Eνημερώσου για τα τελευταία μας νέα

Είσαι άνω των 18;

Πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επιβεβαίωση
Ο ιστότοπος απευθύνεται μόνο σε ενήλικες καπνιστές και κατοίκους Ελλάδας. Τα Camel Sticks περιέχουν καπνό & νικοτίνη και προορίζονται μόνο για χρήση σε συνδυασμό με συσκευές Ploom. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακίνδυνα & είναι εθιστικά.
Η χρήση του ploom.gr συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των Όρων χρήσης & της Πολιτικής απορρήτου.