Τι είναι ο καπνός και πού καλλιεργείται;

Οκτ 13, 2023
Μπορεί να μην το πιστέψεις, αλλά υπάρχουν περισσότερα από 70 διαφορετικά είδη καπνού, ή  αλλιώς Nicotiana tabacum. Είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των νυχτοειδών και διακρίνεται για τις τεράστιες συστάδες από κόκκινα, ροζ, κρεμ ή λευκά άνθη, τους πυκνούς τριχωτούς μίσχους και τα απλά οβάλ φύλλα του. Και όταν αρχικά συλλεχθούν και στεγνώσουν, τα φύλλα απελευθερώνουν ένα βαθύ, αρωματικό, γήινο άρωμα.

Από πού προήλθε ο καπνός και πού καλλιεργείται;

Ο καπνός είναι μια καλλιέργεια που προέρχεται από την Αμερική και αναπτύσσεται καλύτερα σε πλούσιο έδαφος και πολύ ηλιακό φως. Σήμερα, η απάντηση στην ερώτηση από πού προέρχεται ο καπνός είναι σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με τις τροπικές ρίζες του, ο καπνός παράγεται πλέον από τη Νορβηγία έως την Αυστραλία.

Ίσως δεν γνωρίζεις ότι οι ιστορικοί εκτιμούν ότι το παλαιότερο κάπνισμα φύλλων καπνού συνέβη πριν από περισσότερα από 12.300 χρόνια. Σήμερα, ο καπνός συνδέεται με προϊόντα όπως τα τσιγάρα, οι ράβδοι καπνού και τα pouches καπνού.

Τι καπνό χρησιμοποιεί το Ploom;

Στο Ploom έχουμε αναπτύξει μια σύγχρονη εμπειρία καπνού με τα Camel sticks. Για να δημιουργήσουμε έναν συνδυασμό που δίνει στην εμπειρία σου με το Ploom X Advanced μια πλούσια γεύση καπνού από την αρχή μέχρι το τέλος, επιλέγουμε καπνό από περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες. Για παράδειγμα, επιλέγονται από την Αφρική τα σκούρα φύλλα καπνού ωρισμένα στη φωτιά για την καβουρδισμένη τους, γήινη γεύση. Ενώ τα ασιατικά φύλλα καπνού δίνουν πικάντικους, κρεμώδεις, κάπως ξυλώδεις τόνους, τα μεσογειακά φυτά προσθέτουν ήπιες πικάντικες, ξυλώδεις, με μερικές γλυκόξινες νότες.

Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στο ActivBlend μας, το οποίο έχει ψιλοκομμένα φύλλα καπνού—το τμήμα φύλλου υψηλότερης ποιότητας—για να σου προσφέρει περισσότερη από τη γνήσια γεύση που προέρχεται από τον πραγματικό καπνό.

Πόσο διαρκεί ο καπνός;

Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα φυτά καπνού. Για τα Camel Sticks, τα σπορόφυτα καπνού καλλιεργούνται για 60 ημέρες πριν από τη φύτευσή τους και τα ώριμα φύλλα συλλέγονται δύο έως τέσσερις μήνες αργότερα. Τότε είναι που επεξεργαζόμαστε, συσκευάζουμε και παλαιώνουμε προσεκτικά την συγκομιδή για μερικούς μήνες έως μερικά χρόνια στις αποθήκες μας.

Τι είναι η θέρμανση καπνού;

Στο πλαίσιο μιας ιστορίας που απλώνεται σε χιλιάδες χρόνια, η ιστορία της θέρμανσης καπνού είναι σύντομη. Και, όπως και κάθε καινοτομία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το περιγράψουμε.

Στο Ploom, στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη καλύτερη εμπειρία υψηλής ποιότητας. Γι' αυτό αναπτύξαμε το Ploom X Advanced και τα Camel Sticks για να προσφέρουμε μια δυνατή γεύση καπνού. 

Κάθε Camel Stick περιέχει το σήμα κατατεθέν μας, το ActivBlend. Είναι φτιαγμένο από έναν συνδυασμό τριών ποικιλιών καπνού υψηλής ποιότητας και έχουν προστεθεί ψιλοκομμένα καπνού για μία εξαιρετική γευστική εμπειρία. Ξεκινώντας από τον σπόρο μέχρι τη θερμαινόμενο ράβδο, κόβουμε τον καπνό για να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή επιφάνεια θέρμανσης. 

Επίλεξε από Burgundy, Tan, Teal, Aquamarine, Gold ή Silver. Εξερεύνησε τον επιδέξια κατασκευασμένο συνδυασμό γεύσης και έντασης καπνού που προσφέρει το Ploom X Advanced και τα Camel Sticks. 

Ανακάλυψε όλα τα άρθρα

Eνημερώσου για τα τελευταία μας νέα

Είσαι άνω των 18;

Πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επιβεβαίωση
Ο ιστότοπος απευθύνεται μόνο σε ενήλικες καπνιστές και κατοίκους Ελλάδας. Τα Camel Sticks περιέχουν καπνό & νικοτίνη και προορίζονται μόνο για χρήση σε συνδυασμό με συσκευές Ploom. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακίνδυνα & είναι εθιστικά.
Η χρήση του ploom.gr συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των Όρων χρήσης & της Πολιτικής απορρήτου.