Τι είναι τα φύλλα καπνού και ποια η προέλευσή τους;

Οκτ 15, 2023

Ας μιλήσουμε για τα φύλλα καπνού

Αυτά είναι το βραβευμένο μέρος αυτού που οι βοτανολόγοι αποκαλούν καλλιέργεια Nicotiana Tabacum. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι τα φύλλα καπνού είναι τεράστια όταν συλλέγονται. Μπορούν να φτάσουν μέχρι και ένα μέτρο, για να μην αναφέρουμε το 50εκ. πλάτος τους.

Τα καλύτερης ποιότητας φύλλα καπνού είναι αυτά που θα βρείτε μέσα στις θερμαινόμενες ράβδους Camel.

Προέλευση και Ιστορία του Καπνού

Θεωρείται ότι τα φύλλα καπνού καπνίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 12.300 χρόνια στις περιοχές όπου τα φυτά καπνού είναι εγγενή, όπως τα νοτιοδυτικά της Βόρειας Αμερικής, το Μεξικό, καθώς και σε τμήματα της Νότιας Αμερικής.

Από εκεί, οι πρώιμοι εξερευνητές που το μετέφεραν σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1500, έφτασε στην Ευρώπη από τους Ισπανούς κονκισταδόρες και την Ιαπωνία, χάρη στους Πορτογάλους ναυτικούς. Έφτασε στην Αυστραλία στις αρχές του 1700 στα χέρια Ινδονήσιων ψαράδων επισκεπτών. Στην πορεία του χρόνου, έφτασε τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία, οι οποίοι παραμένουν μεγάλοι παραγωγοί καπνού ακόμα και σήμερα.

Από πού προέρχονται τα φύλλα καπνού;

Σήμερα, ως αποτέλεσμα αυτών των ναυτικών εξερευνητών, η καλλιέργεια του καπνού λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και στα Camel Sticks χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη μόνο την καλύτερη ποιότητα φύλλων καπνού από περισσότερες από 30 χώρες για να δημιουργήσουμε την ιδιαίτερη ποικιλία ράβδων καπνού μας. Είτε ήπια και διακριτική, είτε πλούσια και έντονη, σίγουρα θα βρεις το Camel stick που ταιριάζει στο γούστο σου. Μάθε τα πάντα σχετικά για τα Camel Sticks

Η καλλιέργεια του καπνού σήμερα

Από τον σπόρο μέχρι τη ράβδο καπνού, η καλλιέργεια του καπνού είναι μια διαδικασία που χρειάζεται δεξιότητα και φροντίδα. Στο Ploom δεσμευόμαστε για τα υψηλότερα πρότυπα φροντίδας στην αλυσίδα εφοδιασμού φύλλων απέναντι στους ανθρώπους και τον πλανήτη μας και στις βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας καπνού.

Να γιατί:

● Συνεργαζόμαστε με άμεσα συμβεβλημένους καλλιεργητές για τον εφοδιασμό των μισών φύλλων καπνού μας.

● Τα φυτά καπνού μας καλλιεργούνται σε θερμοκήπια ή ανοικτές εκτάσεις για 60 ημέρες πριν από τη φύτευση.

● Η συγκομιδή μας περιλαμβάνει μόνο τα ώριμα φύλλα, που συλλέγονται την τέλεια στιγμή με το χέρι ή μηχάνημα.

● Οι αγοραστές μας χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους και την εμπειρία τους για να αγοράσουν φύλλα κορυφαίας ποιότητας.

Οι διαφορετικοί τύποι καπνού

Οι θερμαινόμενοι ράβδοι καπνού Camel Sticks μας περιέχουν ένα μείγμα τριών τύπων καπνού. Κάθε ποικιλία καπνού διαχειρίζεται διαφορετικά και με συνεχή δειγματοληψία για να εξασφαλίσουμε συνεπή ποιότητα και γεύση:

 

  • Virginia-ωριμασμένη με καμινέτο, διάσημη για την ωρίμανση του καπνού με τα φωτεινά της φύλλα.
  • Burley-Μια ποικιλία που ωριμάζει με ελαφρύ αέρα, με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σχέση με άλλες.
  • Oriental-ωριμασμένη με ήλια, πολύ αρωματική, με μικρά φύλλα καπνού.

 

 

Θέτοντας τον καπνό σε χρήση με το Ploom x Advanced

Το Ploom X Advanced δουλεύει αποκλειστικά με τα Camel Sticks. Θερμαίνει απαλά τη ράβδο καπνού, χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία θέρμανσης HeatFlow. Δεν το καίει σαν τσιγάρο, γι' αυτό αφήνει λιγότερη οσμή καπνού σε ρούχα και αναπνοή*. Για περισσότερο τεχνικά θέματα, μπορείς να μάθεις περισσότερα στο άρθρο μας "Ploom X Advanced - μια μοναδική τεχνολογία θερμαινόμενου καπνού". 

Οι ράβδοι καπνού Camel μπορεί να μοιάζουν με τσιγάρα, άλλα έχουν σημαντικές διαφορές. Το μοναδικό χαρμάνι καπνού ActivBlend δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Ploom. Παίρνουμε φύλλα καπνού και τα κόβουμε για να πετύχουμε τη βέλτιστη επιφάνεια για θέρμανση, ώστε να μπορείς να απολαύσεις μια πλούσια γεύση καπνού.

Με το Ploom X Advanced, η μαγεία κρύβεται στην απλότητα.

* Σύγκριση έναντι καπνίσματος τσιγάρου. Βασισμένο σε δοκιμή αισθητηριακού πίνακα συγκρίνοντας την οσμή και την ένταση του καπνού του τσιγάρου και του ατμού από αντιπροσωπευτικά δείγματα θερμαινόμενων ράβδων καπνού Camel Sticks. 

*² Όποιαδήποτε σύγκριση με το παραδοσιακά τσιγάρα ή/και ηλεκτρονικά τσιγάρα όσον αφορά την οσμή, τον καπνό, τα συστατικά κ.λπ., δεν σημαίνει ότι οι συσκευές Ploom και τα στικ καπνού Camel είναι πιο υγιεινά και/ή έχουν μειωμένο κίνδυνο για την υγεία.

Ανακάλυψε όλα τα άρθρα

Eνημερώσου για τα τελευταία μας νέα

Είσαι άνω των 18;

Πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επιβεβαίωση
Ο ιστότοπος απευθύνεται μόνο σε ενήλικες καπνιστές και κατοίκους Ελλάδας. Τα Camel Sticks περιέχουν καπνό & νικοτίνη και προορίζονται μόνο για χρήση σε συνδυασμό με συσκευές Ploom. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακίνδυνα & είναι εθιστικά.
Η χρήση του ploom.gr συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των Όρων χρήσης & της Πολιτικής απορρήτου.